кв.Гео Милев. ул."акад. Ростислав Каишев"

СПА зона

СПА зоната на фитнес Академика Джим е в топли тонове, допринасящи за пълния комфорт и релакс на тялото и духа. Насладете се на 200кв.м. уют запълнени с две Финландски сауни, парна баня, шокови душове и комфортна релакс зона за отдих от приятните процедури.

ФИНЛАДСКА САУНА


 Сауната е място за отдих и укрепване на здравето, затова само от Вас зависи, как ще я ползвате – колко често, колко продължително, при какви температура. Финландската сауна е с температура на въздуха от 80° С до 100/110°С и специалистите препоръчват да стоите в нея между три и четири минути, като постепенно може да увеличите до петнадесет минути.

Сауна и здраве

Суната отпуска мусколите и освобождава от болки и напрежение. Сауната е отличен начин да се възстанови тялото ни след тренировка – фитнес,аеробика,плуване,пилатес. Под влиянието на топлината се стимулира и производството на ендорфин, който освен хормон на щастието има и способността да минимизира болката от артритни и мускулни напрежения. Засилва кръбообращението също подпомага естествените оздравителни процеси. Чрез потта се изнасят токсините, евакуират се метаболитни остатъци и млечна киселина, която се формира по време на тренировка и е основен причинител на мускулна болка.

ПАРНА БАНЯ

Парната баня излъчва топлина около 45°С при влажност на въздуха, близка до 100%, което от своя страна създава идеални условия за регенерация. 
Парната баня помага за отваряне на дихателните пътища, което подобрява дишането. Влажната топлина от парната баня спомага за отваряне на лигавиците на тялото, което помага за облекчаване на натиска. Това е много полезно за тези, които страдат от астма и бронхит, тъй като помага за облекчаване на синусите. Парната баня също засилва метаболизма и може да помогне за загубата на тегло. Парната баня те кара да се потиш, което означава, че тялото ти губи вода. Тъй като водата съставлява голяма част от телесното тегло, емисията на потта ще помогне да загубите няколко килограма. Потта също помага за премахване на токсините и почиства организма.

Контрастни шоков душ

Душове, редуващи струи топла и студена вода. Смята се, че използването им е метод за детоксикация, подобряване на кръвообращението и имунната система, а използването им подпомага тялото да се освободи от натрупания стрес. Биха могли да се използват и като начин за възстановяване след напрегнати тренировки и спорт, тъй като намаляват отпадността на мускулите. Под въздействието на топлата вода кръвта пътува от вътрешните органи към повърхността на кожата, а чрез последващата струя от студена вода кръвта се връща към органите, като по този начин се установява пълноценно кръвообращение.

Работно време

От Понеделник до Петък 7:00 – 22:00 ч.
Събота и Неделя: 8:00 – 22:00 ч.