Тренировъчни програми

Спининг

Наташа Радуканова

Групови спортни занимания по Спининг в Академика Джим

Спининг е групова кардио тренировка, използваща специални велоаргометри, наречени спинери. Продължителността на тренировката може да варира, като трениращите следват команди от инструктор, при което преминават през различни етапи – изкачване, спринтове, спускане и т.н. Ето защо спининг тренировката наподобява колоездене в пресечена местност с променливо натоварване, което се регулира чрез винт за съпротивление, с който са снабдени спинерите.

Спинингът започва със загряване, последвано от кардио част и завършва с охлаждане, при което сърдечният ритъм на трениращите се връща към стойностите, характерни за тези преди започване на тренировката.

Резултат: Спининг тренировката развива подпомага намаляването на телените мазнини, акумулирането на енергия и увеличаването на аеробната издръжливост при продължителни натоварвания. Тя оказва благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система, развивайки силно и здраво сърце.

Степен на натоварване: Варира. Тренировката може да бъде както с ниска, така и с висока интензивност.

Фактор на координация: Нисък.

Целева група: Тренировката е подходяща за всички, които обичат да се натоварват значително и предпочитат това да стане в група. Ако обаче имате проблеми със сърцето, е необходимо да подходите внимателно, преценявайки степента на натоварване.

Препоръки към начинаещите: Ако сте за първи път на спининг, обърнете внимание на височината на седалката. При нейното най-отдалечено положение от педалите краката Ви трябва да са леко свити в коленете. Поставете ръкохватките така, че ръцете Ви да са леко свити в лактите. Съобразявайте степента на натоварване със собствените си възможности. Тъй като по време на тренировката се губят много течности, е препоръчително да си носите бутилка с вода.

ВАЖНО: Tренировките по Спининг изискват предварителна регистрация и заявка за колело в деня на съответното занимание.

Новини и събития

Story1
Народни танци
Story1
Очаквайте скоро!
Story1
Академика Джим набира инструктори

Промоции

Story1
Играй и спечели с Академика Джим
Story1
Отстъпки за абонаментни карти
Story1
Отстъпки за хранителни добавки
Copyrights © 2015 & All Rights Reserved.
Go to Top