Тренировъчни програми

Канго Джъмпс

Ина Гайдарова

Групови спортни занимания по Kangoo Jumps в Академика Джим
Ина Гайдарова е сертифициран инструктор по Аеробика и Kangoo Jumps Silver. Учила е в спортното училище на клуб Левски, където е тренирала волейбол. Занимавала се е и с лека атлетика, карате и таекоундо. Решава да встъпи професионално в зала, когато се среща с Kangoo Jumps.

Валентина Борисова

Групови спортни занимания по комбинирана гимнастика и Kangoo Jumps в Академика Джим

Валентина Борисова се занимава със спорт от дете. Професионално преподава от 15 г. Комбинираната гимнастика е нейната слабост, а от близо 2 г. се влюбва в Kangoo Jumps. Тя е лицензиран инструктор по Аеробика, Тае Бо и Степ аеробика, а също така и по Kangoo Jumps и Kangoo Diskovery Silver (Kangoo за деца). В Академика Джим води класове по комбинирана гимнастика и Kangoo Jumps.

Какво представлява тренировката по Канго Джъмпс?

Средната продължителност на тренировка по Канго Джъмпс е между 45-60 мин. Задължително се започва със загряване, което служи и за свикване с обувките (за новите клиенти в залата). Основната част на тренировката включва пет характерни за Канго Джъмпс стъпки в различни разновидности. В зависимост от нивото на участниците треньорите задават по-сложни или по-лесни варианти на основните стъпки. Канго Джъмпс тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват една след друга и след тяхното комбиниране в края на основната част се получава хореография от движения, изпълнявана под звуците на музикални ремикси. Всяка една от Канго обувките тежи по 2 кг., което осигурява допълнително натоварване. Това прави тренировката по-ефективна, тъй като движенията на краката изискват повдигане на допълнителна тежест. Проучвания показват, че при една Канго Джъмпс тренировка се изгарят около 400-800 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Ефект от Канго Джъмпс

 • Цялостно стягане и оформяне на тялото посредством тренировка на всички мускулни групи.
 • Стягане и оформяне на коремните мускули.
 • Отстраняване на целулита.
 • Изправяне на гръбначният стълб.
 • Заздравяване на гръбните мускули.
 • Акцент върху натоварването на корема, ханша, бедрата, а при работа с гири, чудесно оформяне и на ръцете.

Ползи за здравето

 • Защитеност на гръбнака и ставите.
 • Подобряване на баланса и координацията.
 • Намаляване на времето за рехабилитация.
 • Укрепване на кардиоваскуларната система до 15%.
 • Укрепване на гръбнака и междупрешлените дискове.
 • Растеж на гръбните мускули за кратко време.
 • Изгаряне на 25% повече калории в сравнение с други упражнения.
 • Съдействие за поддържане на правилна позиция на гръбнака.
 • Натоварване на всички мускули на тялото.
 • Създаване на положителни емоции.

Основни съвети за начинаещи

При Канго Джъмпс няма групи за напреднали и начинаещи. Инструкторът се съобразява изцяло със спортуващия, като му задава темпо и следи за правилното изпълнение на дадените упражнения. Всичко, което е необходимо за тренировката, са удобни дрехи, високи чорапи или чорапи с гети, много подходящи са чорапите за ски или футбол. Задължително трябва да се носи бутилка вода, тъй като по време на тренировка се губят много течности и това може да доведе до дехидратация.

Какви хора го предпочитат - мъже, жени, млади или в по-зряла възраст?

Канго Джъмпс не е само за жени... За деца под 12 г. има специална програма наречена Kangoo Discovery. Обувките за деца се различават от обувките за възрастни. Канго Джъмпс програмите за възрастни са подходящи за всички възрастови групи над 12 г. Програма за деца могат да се практикуват във възраст от 4 г. до 12 г.

Какви са предимствата пред другите видове спорт?

Канго Джъмпс осигурява постигане на бърз ефект – отслабване, стягане, бързо оформяне на коремната мускулатура и изправяне на гърба. Дамите могат да се сбогуват с коремчето и любовните дръжки. Предимство на тренировката е, че инструкторът е с трениращите през цялото време, съдействайки за постигане на максимален резултат. Разбира се забавлението е гарантирано на 100%.

ВАЖНО: Tренировките по Канго Джъмпс изискват предварителна регистрация и заявка за обувки в деня на съответното занимание.

Новини и събития

Story1
Народни танци
Story1
Очаквайте скоро!
Story1
Академика Джим набира инструктори

Промоции

Story1
Играй и спечели с Академика Джим
Story1
Отстъпки за абонаментни карти
Story1
Отстъпки за хранителни добавки
Copyrights © 2015 & All Rights Reserved.
Go to Top