Тренировки

Групови спортни занимания

Спортен клуб Академика Джим предлага разнообразие от групови спортни занимания. Графикът на груповите спортни занимания е публикуван тук.

Канго Джъмпс

Канго Джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да премахнем „любовните дръжки“, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака.
Прочетете още за спецификата на Канго Джъмпс тренировката и за водещия инструктор Ина Гайдарова.

Канго за деца

Децата обичат да скачат - скачат върху леглото, на дивана, а сега вече и с Kangoo Jumps обувки в залите на Academica Gym. Kangoo Jumps тренировката за деца се провежда по програмата за деца Kangoo Discovery, която включва много игри и занимателни упражнения. Децата не само спортуват, а и развиват своята координация. Обувките са безопасни и лесни за използване, подходящи са за деца от 6 годишна възраст нагоре.

GetFit

GetFit е високо интензивна тренировка с леки тежести, осигуряваща аеробна и силова стимулация на мускулатурата. Тя осигурява бързо стягане и оформяне на тялото посредством работа върху всички мускулни групи – редуват се упражнения за гръдните мускули и гърба, изпълняват се напади и клекове, натоварват се раменете, бицепса и трицепса, моделира се коремът. Тренировката е забавна с лесна за изпълнение хореография на фона на динамична музика. Тя спомага за намаляване на стреса и изграждане на красива фигура, осигурявайки максимално изгаряне на калории.

Прочетете още за спецификата на GetFit тренировката и за водещият инструктор Красимира Иванова.

Спининг

Спининг е групова кардио тренировка, използваща специални велоаргометри, наречени спинери. Продължителността на тренировката може да варира, като трениращите следват команди от инструктор, при което преминават през различни етапи – изкачване, спринтове, спускане и т.н. Ето защо спининг тренировката наподобява колоездене в пресечена местност с променливо натоварване, което се регулира чрез винт за съпротивление, с който са снабдени спинерите.
Прочетете още за спецификата на Спининг тренировката и за водещиите инструктори Диана Йорданова.

Fitball-Pilates

Fitball-Pilates е тренировъчна програма, базирана на системата от упражнения Пилатес. Провежда се под звуците на приятна и динамична музика. По време на тренировката се използват швейцарски топки, които провокират равновесието и карат мускулите, които отговарят за стабилизиране на тялото, да се стягат. Упражненията са разнообразни и интересни, развиват гъвкавост и сила, като допринасят за цялостно стягане на всички мускулни групи.
Прочетете още за спецификата на Fitball-Pilates тренировката и за водещия инструктор Инна Кънева.

ImFIT

Кондиционната тренировка ImFIT включва изпълнение на упражнения, съставени от типични за човешкото тяло движения, които се извършват ежедневно. Тя съчетават елементи от гимнастиката, вдигането на тежести, бягането и гребането, при което се постига цялостна добра форма при стимулиране на мускулатурата, сърдечно-съдовата и нервната система.

Прочетете още за спецификата на ImFIT тренировката и за водещия инструктор Явор Зайн.

Пилатес

Упражненията по Пилатес са с ниска интензивност и се изпълняват от седнало или наведено положение. Включват плавни и продължителни движения, чрез които се тренират няколко мускулни групи наведнъж. Така се изгражда сила без да се получава хипертрофия на мускулите. Практикуването на Пилатес води до издължаване на силуета, подобряване на гъвкавостта и изграждане на правилна стойка и цялостна стабилност на тялото. Пилатес помага за намаляване на болките в гърба, врата и кръста, а заедно с това съдейства за преодоляване на психическата умора и стрес.
Прочетете още за спецификата на Пилатес и за водещия инструктор Жени.

Тае Бо

Намалява процента на подкожните мазнини.
Подобрява функциите на сърцето.
Подобрява кръвообращението, което води до по-добра работа на мускулите.
Намалява стреса.
Повишава тонуса и подобрява кондицията на тялото.

Боди Формър

Тренировка без кардио натоварване в умерено темпо.
Натоварват се всички мускулни групи, като се набляга на проблемните зони: бедра, седалище, корем и раменен пояс. Часът е изпълнен с разнообразни упражнения и техники, взаимствани от пилатеса, каланетиката, аеробиката,фитнеса и стречинга. Използват се леки тежести, ластици, фитбол топки и други уреди с цел: Постоянно предизвикателство, подобряване на мускулната издръжливост и подобряване на външния вид.

Bodywork

Bodywork е нещо повече от стягащ комплекс – Bodywork е тренировка/спортна програма с прогресивен във времето ефект , целяща мазнините да бъдат стопени , издръжливостта-подобрена , стойката-изправена , а тялото-тонизирано и симетрично оформено.Силовите тренировки ще спомогнат за развитието на спортния потенциал и качества като общата моторика и координация.Постоянството,мотивацията и усмивките изграждат силният характер,зад който стои уверена и добре изглеждаща личност.Бъдете активни и се забавлявайте!
Прочетете още за водещия инструктор Ади.

Dancemix

Dancemix е танцувален час със стягаща тялото насоченост. Dancemix е подходящ вид тренировка както за много заети, така и за по-свободни в ежедневието си хора. А всеки ентусиаст, съмняващ се в собствените си танцувални умения, има възможността да предизвика себе си с нещо ново и различно-точно като танците, за да усети страстта, която те носят.Упражненията в края на часа са перфектното допълнение към цялостната активност на тялото и добрата му поддръжка. Бъдете здрави и се потопете в екзотиката на танца!
Прочетете още за водещия инструктор Ади.

Piloxing

Piloxing е създаден от американката Viveka Jensen през 2009 г. Вивека комбинира своите три любими тренировки - пилатес, Бокс и танц в една уникална ефективна и забавна тренировка, която вдъхновява и мотивира хората по цял свят.
Какво е Piloxing?
Piloxing е вълнуваща фитнес програма, която умело съчетава Пилатес, Бокс и Танц в една интервална тренировка на високо ниво. На практика ще се убедите че Piloxing e интензивна и много ефикасна и богата програма. Използвайки най-добрите методи Piloxing създава интервална тренировка на земя с боси крака за да изгори максимално повече калории и да подобри линията. Също в упражненията на Пилатес и Бокс се използват ръкавици с тежест съобразена с тялото за тонизиране на ръцете, увеличава кръвообращението и спомага на сърдечно- съдовата система. Piloxing комбинира по един уникален начин възможността и бързината на Бокса с умело определяне на мускулатурата и гъвкавостта на Пилатес в тонизираща тренировка. PILOXING е неконвенционалният треньор, който преформулира фитнес. С присъствие в над 92 страни и повече от 1,5 милиона ежедневни участници Piloxing Academy, LLC е водеща фитнес компания. Присъединете се към движението, което овладява телата и умовете. Време е да направите тренировките си мисия.

BEACH BODY

BEACH BODY е комплекс от упражнения, които спомагат за извайване, стягане, тонизиране и повишаване на еластичността на мускулните групи, посредством тежестта на тялото.
Подобрява кръвообращението, повишава работоспособността, изгражда правилна телесна стойка. Това ви дава възможност да отпуснете съзнанието си, физически да се натоварите и да забравите за цялото това натоварено и забързано градско ежедневие под звуците на приятна и зареждаща музика.
Прочетете още за водещия инструктор Илиана.

Power Yoga

Power Yoga е съвременен, мултидисциплинарен вид йога, който е подходящ за мъже и жени. В своята същност е динамичен и енергичен стил, който заздравява тялото, укрепва ума и духа. Основната цел на power yoga е практикуващият да се свърже с тялото си и със своя енергиен център в областта на корема /core/, за да постигне сила на всяко едно ниво: физическо, психическо, емоционално и духовно.
Чрез Power Yoga практикуващият изгражда в себе си една вътрешна сила, която го поддържа във възможно най-добра и пълноценна физическа форма, укрепва неговото физическо тяло, а от там се подобрява и неговата психическа устойчивост. Power Yoga е силова йога, подходяща за мъже и жени. Тя се фокусира, върху развиването на здравината, на корема и гърба. Power Yoga подпомага изпълнението на асаните, укрепва максимално тялото, подпомага изгарянето на калории, изграждането на мускулна маса и редуцирането на мазнини в тялото, стяга коремната мускулатура и въздействат цялостно на тялото.
Прочетете още за водещия инструктор Нора.

FREESTYLE

FREESTYLE е функционална тренировка за цялото тяло, която се осъществява с помощта на специално разработено за целта оборудване - борд и ластици, осигуряващи ефективно натоварване на тялото. Преодоляването на съпротивлението на ластиците помага за оформянето на здраво и тонизирано, добре изглеждащо тяло без опасност от наранявания.
FREESTYLER подобрява координацията и подсилва мускулатурата на цялото тяло, като едновременно с това спомага за оформянето на издължени, добре изглеждащи мускули.
FREESTYLER тренировката е подходяща за хора, които искат да постигнат бързи и видими резултати за кратко време. Тя е до два пъти по-ефективна от обикновена тренировка при която не се ползва оборудване.

Combo workout

Combo workout е високо интензивна тренировка с голямо разнообразие от физически упражнения под звуците на стимулираща музика.В тренировката присъстват упражнения със собствена тежест като клекове, напади, планк и лицеви опори.Използват се степ платформи, гирички, фитбол топки и други. Всяко движение е целенасочено и заради това тренировката няма сложна хореография, за да може да работим върху издръжливостта, силата и оформянето на телата ви още от влизането ви в залата.

Зумба

Zumba Фитнес® е единствената програма, която е вдъхновена от Латино денса. Тя съчетава нажежени Латино ритми и заразни стъпки, за да напарави едно незабравимо “Fitness Party”. Под звуците на автентични латино ритми, като меренге, сал...са, кумбия, регетон, вие едновременно танцувате и губите излишни килограми. Стъпките са лесни и запомнящи се, което не затормозява трениращите, и същевременно са достатъчно интензивни и натоварващи.

ZUMBA TONING

ZUMBA TONING е танцова и тонизираща програма, вдъхновена от латино музиката! Тя протича при същата парти атмосфера като всяка друга зумба програма, заради ритъма на танците. В ZUMBA toning се редуват упражнения за сила с високо-интензивни зумба хореографии. Специалните тонинг стикове (гирички), които се използват и като маракаси по време на тренировката, подчертават ритъма на музиката и покачват градуса на веселие с още няколко степени. Тонинг стиковете увеличават натоварването и тонизират проблемните зони – ръце, седалище, корем и бедра. Тялото става по-стегнато и изваяно с редовни тренировки!

Новини и събития

Story1
Народни танци
Story1
Очаквайте скоро!
Story1
Академика Джим набира инструктори

Промоции

Story1
Играй и спечели с Академика Джим
Story1
Отстъпки за абонаментни карти
Story1
Отстъпки за хранителни добавки
Copyrights © 2015 & All Rights Reserved.
Go to Top